Woonhuis IT Deventer

Oplevering in 2014 te Deventer

In opdracht van een particuliere opdrachtgever hebben wij, in onze eigen werkplaats, een mooie uitdaging opgepakt. De nieuwe woning voor deze opdrachtgever is grotendeels op onze bedrijfslocatie geprefabriceerd waarna de verschillende onderdelen op de bouw in Deventer zijn samengesteld. Een prachtig project waar onze timmermannen enthousiast fluitend mee aan de slag zijn gegaan en hun timmervakmanschap kunnen tonen. Voor onze werkvoorbereiding een mooie logistieke uitdaging om met een perfecte voorbereiding een optimaal lean bouwproces uit te werken.

DE BOUW IN 30 SECONDEN !

Woonhuis IT (bron: website Hoogte Twee Architectuur en Stedebouw)
Het Havenkwartier in Deventer transformeert van een bedrijventerrein naar een levendige stadswijk voor wonen, werken en cultuur. Met behoud van oude karakteristiek gebouwen en met nieuwe robuuste en stoere woningen, die meegaan in de industriële “havenarchitectuur”.
Woonhuis IT is een compacte stadswoning met een robuust uiterlijk. De geprefabriceerde biobased houtskeletwoning is voorzien van een huid van geperforeerde aluminium damwand profielen die verwijst naar de industriële oorsprong van de plek. Door de grote en kleine perforaties werkt de buitenschil als een voile, een sluier die licht en (uit)zicht filtert waardoor het karakter van het huis wisselt, afhankelijk van het tijdstip van de dag/nacht.

Wachtende gevel

Woonhuis IT genomineerd voor BNA Beste Gebouw van het Jaar 2015   Een mooie nominatie, helaas geen prijs. Als mooiste gebouw van Nederland is uitgeroepen Rotterdam Centraal. Naar een ontwerp van Team CS (een samenwerkingsverband tussen Benthem Crouwel, MVSA Meijer en van Slooten Architecten en West 8).

Opdrachtgevers Havenkwartier genomineerd voor de Gouden Piramide

 

 

Status: Opgeleverd              Architect: Hoogte Twee Architectuur en Stedebouw