Bungalow Veenendaal

Oplevering in 2015 te Veenendaal

Villa Walenburg (bron website Westeneng Architectuur WATT)

"Als vervanging van de huidige woning op een hoeklocatie aan de rand van Veenendaal is een bijzondere energieneutrale woning ontworpen met als uitgangspunt passief bouwen. De woning wordt zo geplaatst dat men optimaal van de zon kan profiteren. De zonzijde is voorzien van triple beglaasde gevels die in een vloeiende beweging zowel de woonkamer, keuken en slaapkamer verbindt. De overige gevels hebben ook een hoge isolatiewaarde met kleine raamopeningen. Om het klimaat in de woning beheersbaar te houden is gebruik gemaakt van royale luifels, die de zon in de zomer tegenhouden, maar in de winter juist de woning door de laagstaande zon laten verwarmen. De vierkant kavel wordt aan de staatzijde afgeschermd door bruin-oranje gemetselde tuinmuren. Boven deze tuinmuren hangt een luifel die voorzien is van grijze natuurleien. Dit natuursteen loopt rondom de woning door en beslaat op de afgeronde hoek de volledige gevel. Om de woning energieneutraal te maken is o.a. gebruik gemaakt van een aardwarmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen en een balansventilatiesysteem."

Toolbox luchtdichting kozijnen

 

Status: Opgeleverd              Architect: Westeneng Architectuur WATT